Alegeti domeniul in care vrei sa lucrezi! Infomunca.ro te va tine la curent

O data cu inceperea unei facultati putem spune ca deja ne-am ales domeniul in care vrem sa activam atunci cand ne vom gasi un job. Ne putem angaja fie dupa terminarea studiilor fie in timpul acestora in diverse programe de aprenticeship care ne vor facilita obtinerea jobului dorit.

Insa daca ceea ce am facut in facultate nu este pe placul nostru si dorim altceva, joburile sunt destule si putem gasi locuri libere de munca prin intermediul site-urilor de anunturi online unde nu mai exista companie care sa nu-si expuna publicului larg locurile vacante pentru care sunt cautati angajati.

Pentru studentii din domeniul IT ar fi oarecum imposibil sa nu isi gaseasca un job chiar dupa terminarea studiilor in orasul respectiv, insa pentru cei mai putin norocosi sau care vor altceva exista aceste site-uri de anunturi care au in permanenta anunturi cu locuri de munca in inginerie, de la junior engineer pana la Team Leader sau senior engineer in cadrul unor companii foarte cunoscute nu doar la nivel national dar si international ce se afla mereu in cautarea de noi talente, tara noastra avand multi ingineri in IT talentati.

Aducand vorba de ingineri, aceasta functie, daca e sa o numim asa este foarte bine vazuta de oameni si este tinta oricarui nou angajat intr-o companie. Insa sa fii un inginer nu este asa de usor deoarece este o functie importanta in orice companie si necesita multe cunostinte in domeniul respectiv. Sa ne referim la inginerii electricieni sau cei in constructii unde greselile nu sunt permise atunci cand este executata o lucrare de mentanenta la o linie de inalta tensiune sau reparatii la o constructie veche care s-ar putea prabusi. In aceste medii de lucru cei aflati sub comenda inginerului ar putea fi grav raniti daca acesta nu respecta normele de lucru sau daca ofera informatii eronate.

De aceea orice firma cauta ingineri cu experienta pe care nu mai este nevoie sa ii formeze ci doar sa ii introduca in procesele dorite asa ca site-urile de anunturi sunt mereu pline cu postari referitoare la locuri de munca in IT dar si cu locuri de munca in vanzari, un domeniu nelipsit din orice companie. Angajatii din acest domeniu se ocupa cu contactarea colaboratorilor si a clientilor in vederea prezentarii noilor produse sau servicii oferite de catre companie dar au parte si de multa munca de teren in anumite cazuri, calatorind de la un client la altul, tot in vederea prezentarii ofertelor companiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.