Anvelope de vara de la PneuNet

Si vara trebuie sa ne adaptam vehiculul la conditiile meteorologice. In cazul anvelopelor de vara nu este reglementata o perioada oficiala de la care trebuie montate insa, odata cu sosirea primaverii, dat fiind faptul ca anvelopele de iarna se deterioreaza rapid, trebuie sa iei masuri. Specialistii ne sfatuiesc ca, din momentul in care temperaturile de afara depasesc 7 grade Celsius iar riscul de ninsoare este inlaturat complet, sa inlocuim anvelopele de iarna cu cele de vara.

Anvelope de vara de la PneuNet

Este adevarat ca nimeni nu te impiedica sa iti pastrezi anvelopele de iarna pe timp de vara insa este in interesul tau sa le schimbi. La temperaturi ridicate, anvelopele de iarna sunt mult mai maleabile si mai moi, prin urmare se vor uza mult mai repede. Soferii mai au la dispozitie varianta all season, aceste anvelope oferind performante medii atat pe timp de vara cat si pe timp de iarna. Insa nu reusesc sa faca fata cu brio nici iarna nici vara.

In concluzie, varianta cea mai potrivita in sezonul cald sunt anvelopele de vara. Anvelopele de vara sunt concepute dintr-un material mult mai tare, material ce nu se uzeaza atat de usor in momentul in care temperatura de la nivelul asfaltului depaseste 50 de grade, fapt destul de des intalnit in zilele toride de vara.

Specialistii ne recomanda, pentru o mai buna stabilitate a masinii si pentru un control mai eficient al masinii sa optam pentru anvelope de vara odata cu sosirea primaverii. Anvelopele de vara trebuie montate pe toate cele patru roti ale autovehiculului nu doar pentru cele din fata sau pentru cele din spate cum fac numerosi soferi. Daca nu stiti de unde sa cumparati niste anvelope de calitate, va recomandam magazinul PneuNet. Preturile sunt competitive iar calitatea este una superioara, la fel este si suportul lor.

De ce anvelope de vara?

• In conditiile estivale, anvelopele de vara asigura o stabilitate ridicata in caz de viraj.
• In cazul temperaturilor ridicate, specifice pe timp de vara, anvelopele de vara au o durata de viata mai ridicata decat anvelopele de iarna datorita compusilor specifici ce alcatuiesc amestecul de cauciuc.
• Specialistii recomanda o profunzime a profilului pentru anvelopele de vara de minim 3 centimetri.
Anvelopele de vara sunt in asa fel concepute incat sa reziste la viteze mai mari.
• Anvelopele de vara sunt mai sigure decat anvelopele de iarna. Cu alte cuvinte, aderenta este cea care face diferenta. Anvelopa de vara franeaza mult mai bine pe asfalt si va adera mult mai bine pe asfalt.
• Ultimul avantaj al anvelopelor de vara este economia de carburant.

Prin urmare, este esential ca soferii sa treaca la anvelope de vara deoarece sunt mai rezistente, mai sigure si rezista mai bine la viteze mari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.