Avantajele cititului

Foarte multa lume vorbeste despre avantajele cititului si cat de important este sa citesti, inca de mic. Aparent cititul este un obicei care se poate invata de mic, dar asta nu e chiar complet adevarat. Da, e important sa iti placa sa citesti de la o varsta frageda, dar asta nu inseamna ca daca ai terminat liceul, facultatea sau esti am in varsta e prea tarziu sa incepi sa citesti. Oricand poti lua o carte in mana si sa incepi sa citesti, indiferent de varsta sau orice alte considerente. Dar hai sa vedem si care sunt principalele avantaje ale cititului si de ce vor parintii sa ne inspire placerea de a citi:

Principalele avantaje ale cititului:

1. Imbogatirea vocabularului

Indiferent de domeniul tau de activitate, un vocabular bogat te poate ajuta oricand. Fie ca lucrezi in marketing, invatamant, guvern sau orice alt job, cu siguranta citind o sa inveti foarte multe cuvinte noi pe care la un moment dat o sa le folosesti pentru ca vor deveni uzuale pentru tine. Fie ca iti place sa citesti romane politiste, carti de dezvoltare personala sau carti din editura Stephanus, cu siguranta o sa intalnesti cuvinte pe care nu le-ai mai vazut niciodata in viata ta. In acel moment o sa ai nevoie sa le cauti in dictionar sau sa iti dai seama din context ce inseamna si astfel ti-ai marit vocabularul.

carti

2. Relaxare totala

Nu stiu despre voi pe mine cititul ma relaxeaza foarte mult. Pentru aproape o ora pe zi ma deconectez de realitate, inchid laptop-ul si telefonul si sunt doar eu si cartea pe care o citesc. Fiecare titlu practic creeaza o lume diferita in care o sa ne aflam pana cand terminam povestea. Nu cred ca am intalnit persoana care sa fie stresat atunci cand citesti sau cititul sa ii provoace aceasta stare. Astfel ai sansa de a te afla in situatii care mai de care mai diferite, situatii pe care probabil nu le vei intalni niciodata in viata reala, in special daca preferi cartile sci-fi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.