Beneficii cafea – de ce sa bei o ceasca pe zi

Datorita gustului sau inegalabil si al mirosului sau imbatator, cafeaua se afla pe locul doi atunci cand vine vorba despre cele mai consumate bauturi din lume. Este cea care ne da mai multa energie, care ne amelioreaza moralul, dar si care ne ajuta sa ne bucuram de o bogatie nutritionala incredibila. ]Dar cafeaua mai are o multime de alte virtuti minunate. Este cea care ne ajuta sa luptam contra depresiei, care nu lasa bolile degenerative sa isi faca aparitia, dar si multe altele. Care sunt acestea?

Beneficii cafea – de ce sa bei o ceasca pe zi

Cafeaua este foarte bogata in antioxidanti. Nivelul de antioxidanti din cafea este mult mai ridicat decat cel din fructe sau din legume. Sunt molecule puternice care pot inhiba actiunea nefasta a moleculelor oxidante. Acizii clorogenici, cafeic si quinic din cafea sunt foarte bine asimilati de catre organism si au cea mai mare putere oxidanta.

Dar micile boabe de cafea mai contin o multime de alti compusi benefici precum aminoacizi, potasiu, magneziu, calciu, sodiu, urme de fier, zinc zi cupru. Iar atunci cand vine vorba despre vitamine, cafeaua contine un nivel important de vitaminele B3, B2, B5 si B6.

beneficii cafea

Cafeaua este cea care vine cu un plus de energie. Poate ca este una din cele mai cunoscute virtuti ale cafelei. Este cea care iti permite sa inveti sau sa muncesti mai mult fara sa suferi din cauza oboselii. Cafeaua protejeaza ficatul. Cafeaua este cea care protejeaza colonul de cancer, dar si ficatul de ciroza hepatica. Cafeaua are deci cele mai benefice efecte asupra ficatului.

Cafeaua poate sa reduca riscul de a suferi de diabet de tip 2. Aceasta boala cronica care poate aparea din cauza nivelului ridicat de zahar din sange poate sa fie prevenita prin intermediul consumului de cafea. Se pare ca aceasta bautura minunata este benefica si in cazul in care suferi de migrene. Nu degeaba o multime de medicamente contra migrenelor contin cafeina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.