Bucharest Open: Primul turneu WTA de la noi

Bucharest Open este primul turneu WTA de la noi din tara. Pentru cei care nu stiu ce inseamna un turneu WTA(Women’s Tennis Association), acesta este unul disputat intre femei, in timp ce ATP(Association of Tennis Professionals) este cel disputat intre barbati. Este o sansa foarte buna pentru jucatoarele din Romania care inca nu au jucat la turnee mari, fete care debuteaza in circuitul WTA. Acest turneu este foarte bun pentru dezvoltarea tenisului feminin la noi in tara si vine in ajutorul jucatoarelor de la noi prin multe lucruri:

 • beneficiaza de sansa de a juca impotriva unor jucatori din top 100 WTA;
 • joaca pentru prima data in viata unui public numeros;
 • joaca acasa, alaturi de un public cald.
 • Printre cele mai bune jucatoare din Romania care participa la BRD Bucharest Open se numara: Simona Halep(locul 3 mondial), Monica Niculescu(locul 65 mondial), Irina Begu(locul 80 mondial) dar si alte jucatoare precum Alexandra Dulgheru.

  Bucharest Open: Primul turneu WTA de la noi din tara

  Turneul a inceput pe data de 5 iulie si se va terminat pe 13 iulie, cand va avea loc finala. Speram ca acest meci sa se dispute intre doua jucatoare de la noi din tara, dar daca nu se poate macar Simona Halep sa castige prima editia a turneului Bucharest Open care are premii in valoare de 250.000$. Suprafata de joc este zgura. Turneul este transmis live la DigiSport si in general meciurile se disputa dupa ora 15:00.

  bucharest open

  Din pacate pentru noi, in primele 2 faze ale turneului ne-am despartit de munca jocatoare romance, cum ar fi: C. Mitu, C. Dinu, I.R. Olaru, A. Cadantu, I. Begu sau A. Dulgheru. Momentan in turneu mai sunt doar Monica Niculescu si Simona Halep. Din pacate pentru noi jucatoarele sunt pe aceeasi parte a tabloului si se pot intalni in semifinale, urmand sa mai avem cel mult o jucatoare de la noi din tara la prima editia a turneului BRD Bucharest Open.

  De asemenea, sunt si jucatoare din strainatate foarte bune, multe din top 100. Roberta Vinci este cea mai buna straina de la acest turneu, fiind locul 21 WTA si este cotata cu sansa a doua de castig, dupa Simona Halep. Mai urmeaza Klara Koukalova, ocupanta locului 31, Barbora Zahlavova Strycova care este pe pozitia 43, Karin Knapp de pe locul 48 si multe alte jucatoare de renume din circuitul mondial. Fiind prima editia a turneului, managerii au reusit sa aduca jucatoare foarte bune si speram ca in urmatoarele editii sa vedem si alte jucatori din top 50 sau poate chiar din top 10.

  Dupa acest turneu urmeaza US Open, un alt turneu de tip Grand Slam unde speram ca Simona sa faca o figura frumoasa cum a facut la Roland Garros sau Wimbledon. De asemenea, vor mai urma si alte turnee mai mici unde Simona va juca. Momentan este locul 3 mondial la doar cateva puncte WTA de locul 2, ocupat acum de chinezoaica Na Li. Viitorul suna bine pentru jucatoare noastra si daca va continua sa evolueze cum a facut-o si pana acum cu siguranta va avea un viitor frumos, poate chiar va urca pe prima pozitia in clasamentul mondial si va face tara mandra. Pana atunci, sa o urmarim pe Simona la BRD Bucharest Open, primul turneu WTA de la noi din tara.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.