Ce sa faci in Barcelona

Suntem in mijlocul anotimpului de toamna, iar in multe locuri din Europa vremea este din ce in ce mai rece, ploioasa si cu un vant care bate foarte puternic. Spre norocul nostru, Romania este printre tarile in care vremea inca este destul de frumoasa si pe parcursul lunilor de toamna, dar daca va aflati prin alte tari, o mica escapada pentru a scapa de vremea urata nu ar strica. De aceea va recomandam sa acordati un pic de atentie Barcelonei, care toamna inca are undeva la 20 de grade, vreme perfecta pentru a bate orasul la pas si a va bucura de frumusetea orasului.

Barcelona – atractii turistice si recomandari

Dar, ce e de facut si de vazut in Barcelona? Foarte multe. Exista sute de ghiduri si recomandari online, pentru fiecare persoana in parte. Barcelona este cunoscuta ca un oras plin de istorie, ceea ce inseamna arhitectura unica, muzee, catedrale si alte constructii pe care ar trebui sa le vedeti macar in trecere, asta daca nu vreti sa stati la cozi lungi pentru a intra in diversele locuri. Un exemplu foarte bun este La Pedrera/Casa Mila, una din operele lui Antonio Gaudi. Un alt exemplu este Sagrada Familia, cel mai vizitat obiectiv turistic al Barcelonei, fiind inclusa si in patrimoniul UNESCO si cea mai cunoscuta creatie a lui Antonio Gaudi. Daca sunteti o persoana care apreciaza arhitectura, cu siguranta Barcelona este unul din orasele pe care trebuie sa le vizitati si sa aveti pe lista multe din locurile prezentate in diversele recomandari online, dar si plimbandu-va prin oras si descoperind lucruri de care nu stiati dinainte este o idee foarte buna.

barcelona

Pe langa partea arhitecturala a Barcelonei, trebuie sa va bucurati si de restul lucrurilor pe care orasul le ofera: pietele, mancarea, bauturile si alte lucruri specifice lor. La Rambla este cea mai populara si aglomerata alee din Barcelona si chiar daca nu sunteti un fan al aglomeratiei, trebuie sa mergeti cel putin o data pe aceasta strada, pentru atmosfera pe care o ofera aceasta zona. Daca tot sunteti acolo, opriti si gustati ceva traditional, beti un pahar de vin sau alta bautura de-a locului. De acolo puteti pleca spre La Boqueira, piata de unde cei mai multi localnici isi fac cumparaturile si minunati-va de ofertele pe care le au acestia!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.