Ce sa vizitezi in Berlin

Vrei sa iti petreci urmatoarea vacanta in Berlin? Nu stii ce sa vizitezi atunci cand vine vorba despre cel mai maiestuos oras din Europa? Berlin garanteaza multiple descoperiri pentru toate varstele, pentru toate centrele de interes, mai ales culturale.

Mitte – centrul istoric din Berlin. Vrei sa stai doar o zi la Berlin? Iata un itinerariu care te va ajuta sa vizitezi cele mai frumoase locuri de aici. Poti incepe cu ascensorul care urca la cupola Reichstag, poti face o poza la poarta Brandebourg, inainte de a face o vizita memorialului Holocaustului sau de a admira arhitectura contemporana de la Potsdam Platz. Te poti plimba mai apoi de-a lungul vestigiilor Zidului Berlinului si sa ajungi mai apoi la Checkpoint Charlie.

Berlin

Dar Berlin este atat de imens incat nu ai cum sa vizitezi toate comorile sale intr-o singura zi. Poti incepe vizita ta de pe malul raului Spree. Un rau care se intinde de-a lungul orasului pe 400 de km din care 182 sunt navigabili. O mica croaziera pe rau iti va permite sa descoperi altfel orasul, admirand cele mai frumoase atractii ale orasului. Sau te mai poti plimba pur si simplu pe stradutele sale, vei descoperi o capitala total diferita de restul.

Orchestra filarmonica din Berlin este un alt must see de aici. Acustica este una incredibila si incredibila sa arhitectura fac din aceasta cladire o atractie maiestuoasa. Muzerul Pergamon din Berlin contine o multime de comori, mai multe decat ti-ai putea imagina. Peretii par sa se intinda la infinit si operele de arta se succed una dupa alta. Palatul Lacrimilor din Berlin este un muzeu mic, dar foarte bogat in istorie. Este cel care povesteste mai multe lucruri despre Razboiul Rece si despre cei care au incercat sa fuga din Berlin in timpul diviziunii sale.

Parcul Treptow. Principala sa atractie este un monument gigant cu o multime de scari, cu gravuri pe monumente si cu o atmosfera solemna. Iar daca vrei sa vizitezi ceva cu adevarat magniifc sau gigant, trebuie sa ajungi pe la Stadionul Olimpic. Deci fie ca esti pasionat de al doilea razboi mondial, de faimoasa street art, de arta clasica sau de arhitectura moderna, Berlin este destinatia ideala pentru tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.