Ceaiuri sanatoase – beneficii pentru diverse tipuri

Ceaiul este una din cele mai exceptionale bauturi existente. Nu e de mirare faptul ca dupa apa, ceaiul este cea mai consumata bautura din lume. Varietatile sunt numeroase precum si virtutile asupra sanatatii.

Efectele pozitive ale ceaiului asupra sanatatii

Studiile au demonstrat faptul ca ceaiul este excelent in prevenirea anumitor tipuri de cancer (stomac, plamani, piele, san, esofag). Cathecina, o substanta polifenolica poseda o puternica activitate antitumorala. Ceaiul este bogat in antioxidanti, in flavonoide si cathecine in special care actioneaza asupra functiilor sangelui. Ceaiul negru de exemplu scade riscurile de a suferi de o boala cardiovasculara. Efectele antioxidante ale cathecinei din ceai joaca un rol pozitiv in prevenirea imbatranirii si osteoporozei. Pe CharmeCosmetics o sa gasiti foarte multe ceaiuri sanatoase, dar si alte produse precum tincturi, creme si multe altele.

ceai

Ceaiul verde, extrem de popular in Japonia, este cunoscut pentru proprietatile sale antioxidante si atrage din ce in ce mai mult atentia occidentalilor. Ceaiul verde este bogat in vitamine si antioxidanti, este cel mai reputat ceai datorita numeroaselor sale proprietati medicinale. Ceaiul verde din Japonia este mai bogat in catechine, prin urmare are o putere antioxidanta mai importanta. Combinat cu menta, bogata in Vitamina C, in fier si mangan, ceaiul verde are virtuti antiseptice, digestive si stimulante.

Ceaiul de cimbru este un alt ceai sanatos, cimbrul fiind considerat o iarba medicinala. Cimbrul are virtuti antiinflamatorii, cicatrizante, regenerante, tonifiante si antiseptice. Pe langa faptul ca favorizeaza digestia, ceaiul de cimbru contribuie la tratarea tusei, a gripei si bronsitei.

Ceaiul de iasomie. La fel ca si menta, iasomia este recunoscuta petru virtutile sale digestive. Insa poseda si proprietati calmante si favorizeaza eliminarea toxinelor articulare. Ceaiul de iasomie este recomandat impotriva durerilor de cap si favorizeaza un somn reparator.

ceaiuri-sanatoase

Ceaiuri – Charme Cosmetics


Ceaiul de ghimbir este antalgic, antiseptic, antispasmodic, recunoscut pentru faptul ca stimuleaza creierul si circulatia sanguina. Bogat in amidon si proteine favorabile digestiei, ghimbirul este recomandat impotriva bronsitei cronice si impotriva tulburarilor digestive. Este ideal impotriva senzatiei de greata.

Ceaiul de frunze de artar. Sursa importanta de vitamine, glucide si minerale, artarul, bogat in mangan, faciliteaza tranzitul intestinal datorita fibrelor continute. Ceaiul de frunze de artar are un gust unic si rafinat si este bogat in antioxidanti. Studiile ii confera un potential anticanceros.

Ceaiul negru este cel mai raspandit in Europa, in Marea Britanie in special. Spre deosebire de ceaiul verde, ceaiul negru este fermentat. Este mai putin bogat in vitamine si antioxidanti insa mai bogat in cofeina. Cunoscut pentru efectele sale stimulante si gustul sau pronuntat, ceaiul verde este ideal dimineata, in loc de cafea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.