Chilia Veche si pescuitul

Chilia Veche reprezinta una dintre cele mai importante destinatii din Romania pentru pescarii impatimiti. Pentru ca Delta Dunarii este cea mai mare intindere de stuf din lume si pentru ca detine un fond piscicol format din peste 100 de specii, (cum ar fi crapul, somonul, platica, rosioara, pastruga, babusca, stiuca, cega, nisetru, morun, salaul, bibanul, carasul), una dintre principalele activitati pentru care vizitatorii revin la Chilia Veche este pescuitul.

La punctele in care bratele sau canalele ce strabat Chilia Veche se varsa in mare se pot intalni specii ca tiparul, calcanul, hamsiile, sardelele, amurul alb. Este importanta insa perioada in care se merge in Chilia Veche pescuit pentru ca pestii migreaza din balti in Dunare si invers pentru a-si asigura reproducerea.

Chilia Veche si pescuitul

Deoarece conditiile climatice variaza insa de la an la an, este greu de stabilit cu exactitate ce pesti se vor prinde intr-o anumita perioada sau cu ce momeli. Insa toti pescarii impatimiti stiu, iar cei care sunt incepatori pot afla acum ca cel mai bun sezon de pescuit stiuca este iarna, in timp ce luna iunie este o perioada buna pesntru pescuit, iar luna iulie vine cu rezultate la pescuit decat in primele si ultimele ore ale zilei. De asemenea, odata cu venirea lui septembrie, incepe una dintre cele mai favorabile perioade de pescuit.

Este util de stiut, de asemenea, pentru cei care nu au aflat pana acum, ca cele mai bune zile de pescuit sunt in perioada de Luna Noua sau Luna Plina. In acelasi timp, perioada in care pescuitul este favorizat este cea in care temperatura apei este cat mai apropiata de temperatura optima de hranire a speciei vizate.

Delta Dunarii Limanul Resort

In ceea ce priveste momelile, intodeauna este preferata de pesti acea momeala care se apropie cat mai mult de varietatea de hrana specifica mediului natural pe care il ofera respectivul anotimp. In acest fel, in timpul verii se folosesc in special momeli compuse mai ales din hrana vegetala, in timp ce in celelalte perioade ale anului se folosesc momeli care sunt alcatuie din hrana animala.

Pescarii impatimiti nu mai au insa nevoie de toate aceste sfaturi si, in general, atunci cand aleg locurile de pescuit se documenteaza si in legatura cu recordurile care au fost inregistrate in timp in zona. Ei bine, in Chilia Veche pescuitul a cunoscut cateva culmi de-a lungul timpului. Canalul Tataru este recunoscut in delta pentru exemplarele de mari dimensiuni pe care le-a scos la iveala. In acelasi timp, pentru ca localitatea este inconjurata de multe canale si balti, pentru cei care ajung in Chilia Veche la pescuit vacantele se vor tranforma in adevarate tururi de cautare a locurilor care pot reprezenta posibile ascunzatori pentru capturile record.

Pe langa toate acestea, se mai impune si mentionarea faptului ca in Chilia Veche majoritatea locurilor care ofera cazare pentru turisti sunt situate in apropierea canalelor sau a altor locuri care pot fi folosite la pescuit. Preturile nu sunt unele ridicate si, in aproape toate aceste unitati de cazare gazdele va stau la dispozitie cu tot ce este necesar pentru o sesiune de pescuit autentica, de la ustensile pana la barcile cu care se pot explora apele regiunii.

Acestea fiind spuse, nu mai ramane decat sa incepeti sa impachetati in vederea plecarii in ceea ce va fi cea mai reusita sesiune de pescuit in Delta Dunarii. Chilia Veche va va oferi cu siguranta una dintre cele mai placute experiente din viata dvs. de pescari. Si, pe langa toate acestea, se vor mai adauga si peisaje mirifice, in care apa si vegetatia se intrepatrund oferind privitorului o experienta turistica de cel mai inalt nivel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.