Conceptul de smart home

Dupa cum bine cred ca ati observat si dumneavoastra, din ce in ce mai multe lucruri din jurul nostru, pe care le folosim zi de zi, devin lucruri “smart”. Tehnologia avanseaza si nu ne putem opune schimbarii. Pentru generatiile tinere adaptarea e usoara, pentru ei practic se nasc cu tabletele in mana, dar pentru seniori trecerea este un pic mai grea. Totusi, aceasta este cam obligatorie, avand in vedere ca de cativa ani nu mai avem doar telefoane, televizoare sau tablete smart, ci din ce in ce mai multe gadget-uri sau device-uri ne intra in viata cotidiana, fie ca vrem sau nu.

Conceptul de smart home

Astazi vreau sa va vorbesc despre conceptul de smart home sau smart house, adica locuinta/casa desteapta. Era de asteptat sa apara si aceasta pe lista lucrurilor pe care le putem tehnologiza. Sincer sa fiu, chiar astepam de mult, si inca astept pentru ca tehnologia aceasta nu e chiar atat de avansata, sa ne putem controla toate aspectele casei de pe telefon sau tableta. Aici vorbesc despre masina de spalat vase sau masina de spalat rufe, uscatorul de rufe, cuptorul, luminile, televizoarele, aerul conditionat, usa de la intrare, geamurile si multe altele. Lista poate continua la nesfarsit. Multe dintre acestea pot fi deja controlate cu ajutorul unui smartphone, cum ar fi becurile, pe care puteti aprinde sau stinge de oriunde va aflati, puteti sa le schimbari culoarea si multe altele.

smart house

Tot ce va trebuie sunt becurile speciale, cu LED si cu aceasta tehnologie, si bineinteles diverse modele de corpuri de iluminat pentru ca totul sa arate cat mai frumos la dumneavoastra in casa. Acum nu trebuie sa va mai faceti griji ca ati plecat dimineata in graba la munca si ati uitat lumina aprinsa in bucatarie. O puteti stinge doar cu un click cu ajutorul aplicatiei de pe smartphone sau tableta. Nu suna bine? Probabil in cativa ani toate obiectele vor fi conectate la reteaua de internet a casei dumneavoastra si o sa puteti vedea cat timp mai are masina de spalat rufe pana termina direct din pat, sau sa porniti uscatorul din bucatarie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.