Cum aleg ferestrele pentru mansarda?

Tip de deschidere, performante, particularitati tehnice… gama ferestrelor pentru mansarda este din ce in ce mai variata si modelele sunt si ele din ce in ce mai performante sau estetice.

Deci atunci cand alegi sa mansardezi casa, este foarte importanta sa tii cont de « aportul » de lumina naturala. Pentru ca este foarte important sa poti sa beneficiezi de cele mai confortabile incaperi pentru a te bucura de cea mai frumoasa casa si cea mai functionala pentru viata de zi cu zi. Lumina este deci un criteriu decisiv pentru confortul unei incaperi.

Cum aleg ferestrele pentru mansarda?

Cele mai bune ferestre de mansarda sunt deci cele care lasa sa intre lumina naturala in noile incaperi de locuit si care iti permit in acelasi timp sa te bucuri de un confort termic de neegalat.

fereastra fakro

Deci va trebui sa iti pui unele intrebari precum- o singura fereastra este de ajuns? Ce dimensiuni ar trebui sa aiba aceasta? Pentru a calculca nivelul de lumina ideala trebuie sa stabilesti mai intai la ce vei folosi incaperile din mansarda. Un birou cu un spatiu de lucru are de exemplu mai multa nevoie de lumina decat o incapere unde vei tine doar jocuri precum biliardul sau altele.

Este foarte important sa alegi si dimensiunile ferestrelor pentru ca acestea sa fie corect proportionale cu restul pentru a pastra estetismul acoperisului si al incaperilor. Suprafata ferestrelor ar trebui sa corespunda deci la 1/6 din suprafata totala a incaperii. Pornind de la acest criteriu determinant, te vei putea « juca » mai apoi cu numarul de ferestre si cu dimensiunea lor.

Alte criterii de care sa tii cont- cum va putea fi manevrata fereastra? Vei alege o fereastra de mansarda cu o bara de operare in partea de sus sau una cu maner in partea de jos? In plus, poti alege si o fereastra de mansarda care poate sa fie actionata de la departare prin telecomanda.

Dar la fel de importante sunt performantele acustice si cele termice. Ferestrele pentru mansarda prezinta exact aceleasi caracteristici ca si alt ferestre. Dar sunt si elemente de constructie extrem de complexe care prezinta tehnici din ce in ce mai elaborate. Este important deci sa investesti intr-o protectie termica suplimentara si care sa te protejeze de zgomotul de afara. Si pentru a nu prezenta niciun risc atunci cand vine vorba despre etanseitate, trebuie sa verifici ca acoperisul sa fie inclinat macar cu 15%.

Poti alege astfel fereastra Fakro, acces acoperis izolata plus rama Fakro, care ofera un plus de luminozitate si de deschidere. Un tip de fereastra care nu numai ca raspunde exigentelor in materie de performante termice, ci sunt capabile sai mearga si mai departe.

Sau poti alege de ce nu, fereastra Fakro, superinalta, care iti va permite sa te bucuri de cele mai frumoase panorame fara obstacole si de cele mai inalte performante. Finisajele sunt extrem de moderne si vin cu un plus de eleganta si design pentru orice incapere a casei.

Deschide-ti lumea cu mai multa lumina naturala si mai mult aer curat. Ferestrele de mansarda sunt produsele ideale in acest sens. Pentru a ii contacta pe cei de la Deposib pentru posibile intrebari, folositi detaliile de mai jos sau puteti incerca pe site-ul lor sau pe Facebook.

  • 0744 665 605
  • deposib.expert@yahoo.com
  • L-V= 08:00-17:00
  • S= 08:30- 12:00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.