Cum alegi palaria ideala in functie de forma fetei

Atemporala, palaria a marcat istoria modei de-a lungul mai multor generatii. In tendinte mai mult ca niciodata, palaria dama este accesoriul de nelipsit atat iarna cat si vara. Iarna de protejeaza de frig si vara ne protejeaza de razele soarelui. Palaria de dama vine cu o nota de eleganta si se poate purta atat de persoanele care prefera stilul office cat si de cele care prefera stilul casual.

Cum alegi palaria ideala in functie de forma fetei

Declinata intr-o multitudine de modele, palaria dama dispune de numeroase forme insa acelasi model nu se potriveste tuturor, trebuie ales cu grija, in functie de forma fetei, in functie de tinuta aleasa si multe altele. Pentru a te ajuta sa gasesti palaria care te va ajuta sa iesi in valoare in orice situatie, va propunem cateva sfaturi, cum sa alegi palaria ideala in functie de forma fetei.

Alege palaria in functie de morfologie. In lumea modei, aproape totul se alege in functie de morfologie. In ceea ce priveste palaria cat si alte piese din dressing, definirea formei este esentiala pentru a crea armonie. Daca ai fata patrata dau daca ai maxilarul mai proeminent atunci ar trebui sa optezi pentru modele rotunde, cu curbe sau onduleuri. Trebuie sa privilegiezi in egala masura borurile largi care sa rotunjeasca unghiurile. Prin aceasta asociere vei cauta sa iti indulcesti trasaturile. Spre exemplu, palarie de dama Star ar putea constitui o alegere potrivita pentru o doamna sau domnisoara cu fata patrata.

Palaria de dama Fedora Fucsia

Persoanele cu o fata mai alungita ar trebui sa evite formele mai drepte dar si cele mai inalte care au tendinta sa accentueze efectul de lungime. Obiectivul unei palarii va fi acela sa creeze un plus de volum, mai ales cea cu borurile largi. Palaria capelina constituie cea mai buna alegere pentru persoanele cu fata alungita dar si cea tip bereta, mai ales daca sunt asortate cu o tinuta potrivita. Si cele Fedora sunt ideale pentru doamnele si domnisoarele cu fata alungita.

In cazul unei fete rotunde obiectivul este acela de a miza pe constraste pentru a crea mai multa lungime. In cazul acesta alegem boruri mai largi si asimetrice care sa creeze un efect frumos. In ceea ce priveste forma, fedora si trilby sunt cele mai potrivite alegeri. Daca ai o fata ovala atunci esti norocoasa deoarece iti poti permite aproape orice.

Alege palaria in functie de personalitate. Odata morfologia definita, poti incepe sa te gandesti la stilul pe care vrei sa il adopti, in functie de personalitatea ta. Daca esti o persoana mai boema atunci modelele fedora si trilby constituie optiuni potrivite. Se poarta cu un detaliu cu floare sau pana.

Daca preferi sa mizezi pe un stil chic, capelina este cea care iti va oferi o eleganta extraordinara. Pentru un stil androgin Fedora va constitui optiunea perfecta. Daca din contra, esti in cautarea unui stil vintage atunci palaria melon sau cele cu boruri mai inalte vor fi cele mai bune atuuri ale tale, fara sa uiti de traditionala bereta care se va acomoda cu cea mai mare gratie tuturor tinutelor tale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.