Cum am invatat sa gatesc

De mic am fost genul acela de baiat care venea acasa de la scoala sau de oriunde altundeva si mama era acasa gata sa puna masa atat pentru mine cat si pentru restul familiei. Acest lucru m-a facut sa fiu un pic cam lenes si sa nu ma intereseze foarte tare de aceasta zona a gatitului. Eram prea mic sa realizez ca intr-o zi am sa plec de acasa la facultate sau sa ma mut singur si atunci mama nu va mai fii acolo sa imi gateasca mereu. Dupa ce am crescut si am ajuns sa ma gandesc la facultati mi-am dat seama ca multi care sunt plecati din orasul lor primesc pachete cu mancare de acasa pentru ca bucatariile din camin ori sunt la comun, ori nu prea sunt.

Cum am invatat sa gatesc

Atat mi-a trebuit sa aflu, chia ca imi pierise orice chef de a invata sa gatesc. Din pacate pentru mine clasa a 12-a a trecut si a trebuti sa plec la facultate. Am ales sa plec intr-o tara straina, ceea ce inseamna ca pachetele mamei faceau cam 3 zile pe drum, timp in care se poate strica aproape orice mancare, asa ca a trebuit sa invat sa gatesc. Eram un pic gelos la inceput pe prietenii mei din tara care primeau pachete cu mancare de acasa sau cand erau foarte lenesi si nu mai aveau mancare gatita de la mamele lor faceau repede o comanda pe FoodPanda si isi cumparau ce voiau.

A trebuit totusi sa invat sa gatesc, cu greu ce-i drept pentru ca in primele luni erau mai mereu la magazin cumparand mancare rece sau chestii congelate pe care le aruncam in cuptor, asteptam 10-15 minute si gata masa. Cel mai greu mi-a fost ca nu am invatat absolut nimic de acasa din arta bucatariei. Am plecat din casa parinteasca fara sa stiu sa fac un cartof prajit sau un ou ochi, dar nevoia m-a invatat si nu am murit de foame. Normal ca as fii vrut sa stiu sa gatesc din timp, dar daca asa mi-a fost soarta, nu ma pot plange acum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.