De ce e bine sa citesti

Unul dintre cele mai bune obiceiuri pe care le poate avea o persoana este cititul. Nu multora le place cu adevarat sa citeasca. Spre exemplu, mie nu mi-a placut sa citesc pana dupa ce am terminat liceul. Poate toata partea cu “vara aceasta trebuie sa cititi aia, aia si aia” sau “pana saptamana viitoare trebuie sa aveti aia citita” m-a facut sa vad cititul ca pe o obligatie, ca ceva ce trebuie sa fac pentru scoala si pentru ora de romana. Nu pot sa spun ca citeam cu placere atunci, ci doar ca sa imi faca temele. Pe parcurs mi-am dezvoltat singur dragostea de a citi, dar pot sa spun ca am pierdut foarte multi ani in care puteam sa citesc diverse titluri bune.

De ce e bine sa citesti

Adevarul este ca cititul este in general un hobby bun, fie ca iti place sa citesti romane politiste, carti de dragoste, o carte crestina sau mai stiu eu ce iti trece prin cap. Cititul in general te dezvolta ca si persoana, fiind principalul motiv pentru ca tinerii din ziua de astazi ar trebui putin impinsi de la spate catre citit. Fiecare carte te poate invata ceva, fie ca e vorba despre un principiu de viata sau un cuvant nou. Din fiecare carte avem ceva de invatat.

carti

Pe langa imbogatirea vocabularului si dezvoltarea gandirii, cititul iti ofera si oportunitatea de a evada din lumea reala. Multe persoane atunci cand citesc sunt ca intr-o transa. Sunt doar ei cu cartea, cu povestea si uita de griji si de probleme. Cred ca fiecare dintre noi are nevoie de astfel de momente. De liniste si pace, fara sa ne mai gandim la ziua de maine, ci sa ne gandim doar la momentul actual, la prezent. Cititul este un hobby foarte frumos si pana la urma cu conteaza ce anume citesti daca tie iti place si o faci cu drag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.