Despre aminoacizi si alte suplimente

Foarte multa lume vorbeste despre aminoacizi si suplimente pentru sala de forta intr-un mod nu foarte pozitiv. Acum multi ani, cel putin la noi in tara, lumea considera ca orice altfel de supliment nutritiv, fie ca e vorba de pudra proteica sau diverse tipuri de aminoacizi, se incadreaza in categoria de “steroizi”. Nimic mai gresit! E o diferenta foarte mare in astfel de suplimente si steroizi. Nu cunosc foarte multe despre compozitiile chimice ale acestor produse, dar din cate am citit pe internet si pe diverse cutii de suplimente, aminoacizii sunt prezenti in multe alte tipuri de suplimente, cum ar fi pudra proteica.

Despre aminoacizi si alte suplimente

Fiecare dintre acestea are diverse avantaje, dar si dezavantaje. In principiu, trebuie luate cu grija, pentru ca excesul poate face mai mult rau decat bine. Spre exemplu, pudra de proteine este de obicei combinata cu apa sau lapte si se ia de obicei dupa ce ati fost la sala pentru a ajuta la punerea de masa musculara mai repede, prin luarea de proteine mult mai rapid si sigur decat prin mancare. Totusi, ideal ar fi sa nu va beti caloriile si macro nutrientii, ci este cel mai bine sa mancati sanatos si sa aveti o dieta bine pusa la punct.

Printre alte suplimente populare se numara creatina, care ajuta la arderea mai rapida a caloriilor si in general pentru a avea mai multa energie. Aceasta este un pic mai flexibila, am auzit persoane care iau toata portia (de 5g) inainte de sala, altii care iau dupa sau si persoane care isi impart portia pentru inainte si dupa sala. Cred ca aici trebuie sa vedeti ce functioneaza mai bine pentru dumneavoastra. Aminoacizii sunt un alt tip de suplimente nutritive foarte bune pe care multe persoane se folosesc cu incredere. Printre cele mai bune brand-uri se numara si gaspari nutrition, care printre altele contine taurina si L-leucina, un produs chimic pe care o sa il gasiti in majoritatea suplimentelor de tip BCAA, care ajuta la retinerea de masa musculara. Pentru 128 de lei va puteti cumpara o cutie care contine 350 de tablete de aminoacizi gaspari, care inseamna undeva la 88 de portii. Daca le luati in fiecare zi, asta inseamna aproape doua luni si jumatate, adica 1 leu si 50 de bani pe zi. Un pret foarte bun pentru ceea ce primiti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.