iOS 8 – Noul sistem de operare de la Apple

Acum cateva zile a fost lansat oficial Apple iPhone 6 si iPhone 6 Plus, telefoane despre care o sa scriu intr-un alt articol. Dar, odata cu lansarea acestor doua noi smartphoneuri a fost lansat si noul sistem de operare de la Apple, iOS 8 pe numele lui. Astazi vreau sa ii dedic un post, pentru ca nu este chiar un update major, asa cum a fost iOS 7, care a schimbat absolut tot, de la design la functionalitati. iOS 8 nu schimb deloc designul, ci doar adauga cateva chestii interesante.

iOS 8 – Noul sistem de operare de la Apple

Sistemul de operare se poate instala pe telefoanele de 4S in sus, deci iPhone 5, 5C, 5S, 6, 6+. Nu stiu care e treaba pe iPad-uri, dar daca aveti unul nou luat sau nu mai vechi de 3 ani, cu siguranta o sa mearga. Exista doua modalitati prin care puteti instala iOS 8, si anume direct din dispozitiv sau prin iTunes. Daca vreti sa il instalati direct din telefon aveti nevoie de 5GB liberi. Daca nu aveti un telefon cu minim 32G, e destul de greu de crezut ca aveti 5GB liberi pentru iOS 8.

iOS 8

Eu unul va recomand sa nu incepeti sa stergeti din aplicatii, poze sau muzica ci sa instalati noul sistem prin iTunes, pentru ca va fi mai usor si nu aveti nevoie de atata spatiu pe telefon. Dupa aceea va puteti bucura de noile functii interesante, cum ar fi landscape mode, care este activ acum pana si in meniu, aproape ca la iPad, ceea ce e destul de interesant. O alta functie care imi place mult este aceea ca acum putem sa raspundem la un mesaj recent primit direct din aplcatia in care suntem acolo. Trebuie doar sa dam un mic slide in jos cand primim mesajul si o casuta se va deschide unde putem sa scriem ce vrem.

Va las mai jos un video de prezentare unde o sa gasiti mai multe informatii exacte:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.