Despre lenjeriile de la hotel

Unul dintre obiectivele mele personale pentru anul 2015 este sa vizitez cel putin o tara straina, o tara in care nu am mai calcat pana acum, sau ma rog o tara pe care nu am avut timp sa o vizitez foarte bine. Vreau sa calatoresc mai mult, sa vad si alte locuri, sa cunosti alti oameni si sa le inteleg ideologia de viata, sa vad cum se simt ei si cum se comporta in oras. Lucru care se vede foarte usor daca stai putin si analizezi o zona mai aglomerata. Spre exemplu, daca te duci la noi in Bucuresti intr-un loc extrem de aglomerat o sa vezi pe fata oamenilor disperare din diverse motive(intarzie la munca, la scoala sau in alte locuri), poate chiar sunt si nervosi pentru ca cineva le-a luat locul mult adjudecat la rand la magazin. Dar asta deja e cu totu alta poveste.

Despre lenjeriile de la hotel

Mi-am propus ca in acest an sa vizitez o tara destul de aproape de Romania, deci am restrans alte continente si o sa raman in Europa. Mereu am vrut sa vad Italia sau Spania, dar nu m-ar deranja sa ma duc sa vad Anglia, Austria sau Cehia. Am vazut ca sunt oferte destul de bune, atat la biletele de avion cat si la cazare in toate aceste locatii. Adevarul este ca daca iti cumperi din timp si iti planuiesti o vacanta cu 2-3 luni inainte o sa economisesti mai mult din jumatate din bani, atat pe biletele de avion sau tipul de transport pe care il alegi, cat si pentru cazare. Avand in vedere ca sunt student si banii sunt un subiect foarte delicat in aceasta perioada am decis sa nu stau la un hotel foarte pretentios, ci la ceva minimalist care sa imi permita sa ma incadrez in bugetul stabilit.

camera de hotel

Desi as vrea sa stau intr-un hotel de 5 stele cu piscina, restaurante interesante si multe alte lucruri sa ma rasfat cum ar fi room-service care iti schimba lenjerii pentru hotel odata la 2 zile sau care iti alimenteaza mini-barul in fiecare seara, anul acesta nu imi permit sa imi fac acest moft. Dar, nu e o problema, pentru ca si alte hoteluri sau chiar alte unitati de cazare mai ieftine te poti face comfortabil. Pana la urma este o vacanta pe care vreau sa o fac cu scopul de a vizita alte locuri, de a vedea cu ce se mandreste respectiva tara, deci cel mai mult timp il voi petrecere afara, plimbandu-ma de colo-colo, vizitand si incercam diverse preparate sau bauturi traditionale.

Inca nu mi-am gasit un loc exact unde o sa stau, dar reduceri sunt destule iar timp pana in vara mai e. Preturile promotionale se observa inca de pe acum si incep sa dispara cam cu 2-3 luni inainte de data pe care ti-ai ales-o, dar eu cum vreau sa merg in vara, inca mai am cam o luna si putin timp de gandire. As vrea sa gasesc ceva care sa fie intr-o zona buna, aproape de anumite obiective turistice sau macar de o statie de autobuz sau metrou(sau orice alt mijloc de transport in comun).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.