Cum s-au descurcat dispozitivele purtabile in 2014?

Desi anul nu s-a terminat, ne putem da seama de succesul unor produse. Au trecut deja 8, aproape 9, luni din an si ne putem da seama daca un produs s-a vandut bine sau mai putin bine. Astazi vreau sa vorbim in general despre dispozitivele purtabile, mai exact de smartwatchuri si bratari fitness, pentru ca momentan doar acestea 2 fac parte din categoria dispoizitivelor purtabile. Produsele nu sunt chiar atat de noi, dar nici foarte vechi. Chiar este o noua nisa unde inca mai au loc producatori pe piata. Momentan avem doar smartwatchuri de la Samsung care fac putina valva, iar in rest sunt multe necunoscute.

Cum s-au descurcat dispozitivele purtabile in 2014?

Chiar daca nu au bagat atat de multi bani in marketing, si alte ceasuri se vand, precum cele de la Sony. In 2014 vanzarile de dispozitive purtabile a avut la 4.5 milioane, ceea ce inseamna o crestere de 700%. Nu e deloc rau, nu? Si inca nu sunt foarte multi producatori pe piata, deci omul nu are de unde alege. probabil din aceste 4.5 milioane in jur de 3 sunt doar de la Samsung, fapt ce le asigura si pozitia 1. Pe locul 2 apare Sony, dar nu stiu sigur care e diferenta dintre cele 2. Oricu, destul de mare, pentru ca Samsung s-a miscat destul de repede si a introdus seria Gear destul de devreme, lucru ce le-a permis sa adjudece locul intai.

smartwatch

Si bratarile fitness au castigat destul de mult teren. Nu cunosc cifre exacte, dar am vazut foarte multe persoane ca se orienteaza spre astfel de lucruri, pentru ca sunt chiar faine. Probabil si eu imi voi cumpara un smartwatch in 2-3 ani. De ce asa tarziu? Astept sa vad un astfel de dispozitiv facut de cei de la Apple si bineinteles, astept concurenta, astept noi functii. As vrea sa pot asculta muzica de pe smartwachul meu, sa sun, sa dau mesaje, sa verific mailul, sa vad vremea si multe altele. Pretentios? Nu cred.

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.