Inregistrare domenii – de unde il cumparam?

Va povesteam acum ceva timp cat de important este un domeniu pentru un blogger sau webmaster. Chiar daca esti un bun scriitor sau daca iti promovezi foarte bine site-ul, daca acesta este pe un subdomeniu precum blogger sau wordpress, va avea anumite restrictii. Spre exemplu, nu poti pune ce plugin sau ce tema vrei tu. De asemenea, nu e hostingul tau deci nu poti uploada nimic pe el, precum poze sau alte fisiere. Sunt foarte multe beneficii pe care le ofera hostingul si domeniul propriu. Este mult mai frumos cand scrii pe un domeniu gen “numelemeu.ro” decat pe “numelemeu.blogspot.com”.

Inregistrare domenii – de unde il cumparam?

In primul rand, lungimea domeniului este destul de importanta. Cu cat este mai scurt cu atat este mai usor de retinut. Daca domeniul tau este foarte lung si nu are nici un sens este posibil ca multi utilizatori sa uite de el si sa nu mai intre dupa aceea la tine, si nu cred ca iti doresti acest lucru. Si sincer sa va spun, un domeniu nu este chiar atat de scump. De asemenea, ai foarte multe optiuni din care sa alegi pentru extensie. Ai domenii .ro, .com, .net, .info si foarte multe extensii care au aparut in ultimul timp, dar acestea sunt cele mai uzuale si cele mai recomandate.

Ideal ar fi sa iti cumperi un domeniu .ro pentru ca vei scrie continut in limba romana si de asemenea te vei adresa un public roman. Nimic nu este mai frumos decat un domeniu cu numele tau si cu o extensie .ro. In schimb, aceste domenii sunt si cele mai scumpe. Le poti cumpara atat pe viata, cat si anual. Recomandarea mea ar fi sa strangeti bani si sa le cumparati pe viata. Astfel stiti sigur ca domeniul nu pleaca nicaieri. Dar, daca nu puteti pune toata suma odata, este bine sa il cumparati si anual pana cand reusiti sa strangeti suma si sa il achizitionati permanent.

gazduire

Inregistrare domenii Gazduire.ro

Daca numele pe care il doriti este luat deja de un utilizator cu extensia .ro, a doua cea mai buna extensie pe care o recomand este .com. Chiar daca nu va adresati unui public care vorbeste limba engleza, acest domeniu este al doilea cel mai bun pentru noi, romanii. Urmatorul domeniu este cel .net. Bineinteles, aici intra in discutie mai multi factori, printre care si cei SEO. Multi specialisti spun ca si extensia conteaza, destul de putin ce e drept, dar sincer sa fie mie imi place mai mult .com decat .net. De multe ori daca numele pe care il doresc pentru un domeniu nu este disponibil pe .ro sau pe .com incerc sa ma gandesc la alta varianta inloc sa cumpar cu o extensie .net sau chiar .info. Bineinteles, aici este si o chestie de preferinta.

De asemenea, trebuie sa fiti foarte atenti si la ce provider de domenii va incredintati. Cei de la gazduire.ro sunt foarte buni si au preturi foarte accesibile pentru toata lumea la toate domeniile. Daca vrei sa iti incepi o afacere online sau un blog, eu ii recomand pe cei de la gazduire.ro pentru domeniu si hosting.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.