Despre mancare vegana si locatii din Bucuresti

Veganismul se inscrie in continuitatea vegetariansimului, este un stil de viata. Veganismul reprezinta o conceptie, o credinta si un mod de a vedea lucrurile. In ultimii ani, veganismul a inceput sa aiba din ce in ce mai multi adepti asta deoarece promite o multime de beneficii pentru sanatate dar si o scadere in greutate. In timp ce vegetarianul nu consuma deloc carne, un vegan nu consuma absolut nimic ce provine de la animal, nici oua, nici lapte sau gelatina. In plus, exista vegani care evita orice produs cu origine animala precum hainele de blana, din piele sau sapunurile facute pe baza de grasimi de animale.

Despre mancare vegana si locatii din Bucuresti

Prin urmare, un vegan este o persoana care refuza exploatarea animalelor de orice natura. Numeroase sunt persoanele care considera ca acest mod de alimentatie este extrem de restrictiv si au in mare parte dreptate deoarece produsele provenite de la animale sunt peste tot. Atunci care sunt motivele care ii determina pe unele persoane sa isi schimbe radical obiceiurile alimentare, sa devina vegani? In realitate exista zeci de motive evocate de cei in cauza: sunt impotriva exploatarii animalelor, favorizeaza ecologia sau doresc sa lupte impotriva foametei din lume.

tort portocale raw vegan

Pentru a inlocui carnea, veganul are tendinta sa foloseasca soia (tofu sau proteine uscate) sau seitan (un amestec de faina bogat in gluten cu apa din care se indeparteaza amidonul printr-o simpla spalare). Acest produs este deosebit de popular in randul veganilor deoarece are textura si consistenta similara cu carnea in momentul in care este gatit. Din meniul veganilor nu lipsesc leguminoasele: linte, mazare sau fasole.

Quinoa este un alt ingredient nelipsit din bucataria vegana. Nutritionistii o lauda pentru faptul ca nu contine grasimii i-ar veganii au imbratisat-o in cadrul alimentatiei lor datorita faptului ca este un excelent substitut pentru carne cu un procent destul de ridicat de proteine pentru o cereala, in jur de 14-18%. Daca esti interesat de mancaruri raw vegane si esti din Bucuresti, BistroRawVegan este un loc foarte frumusel care prepara mancare raw vegana gustoasa si care face si livrari la domiciliu.

Laptele de vaca este inlocuit cu bauturi pe baza de soia, ovaz sau midgale. Smantana se prepara pe baza de orez iar smantana de soia se foloseste la prepararea cremei chantilly. Orezul negru japonez se foloseste in prepararea felurilor principale. Diferenta dintre orezul alb si orezul negru este ca primul este ultraprocesat in timp ce al doilea este in starea sa naturala. Orezul negru japonez contine antocianina, un pigment ce ajuta celulele organismului nostru sa lupte impotriva bolilor si radicalilor liberi. In plus, este plin de antioxidanti si nu contine gluten. Este considerat cel mai sanatos tip de orez.

Cei care aleg sa devina vegani au un nivel mai scazut de colesterol, o tensiune arteriala mai scazuta iar studiile au scos la iveala faptul ca dieta vegana reduce riscul aparitiei diabetului si anumitor tipuri de cancer.

Datele de contact si alte detalii ale celor de la Bistro RawVegan:

La telefon

(0726) 605 501 Comenzi
(0721) 410 401 Abonamente
(0723) 165 461 Abonamente

Program locatie

LUNI – VINERI 10:00 – 19:00
SÂMBĂTĂ 10:00 – 16:00

THEODOR AMAN PICTOR NR. 19, SECTOR 1, BUCUREȘTI

Program comenzi

LUNI – VINERI 10:00 – 18:00
SÂMBĂTĂ 10:00 – 15:00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.