Margele semipretioase scot cel mai bine in evidenta personalitatea posesoarelor lor

„Cine ti-o mai lua margele, sa se desire ca ele”, canta Maria Tanase acum mai bine de sapte decenii. Elegantele de pe vremea bunicilor si a strabunicilor noastre pur si simplu nu se puteau imagina fara siraguri (uneori foarte lungi) de margele semipretioase. Iar a le darui fetelor astfel de podoabe era o dovada evidenta de afectiune! De aici si indignarea celui care isi vede iubita fara margelele pe care i le-a cumparat „aseara”…
Pe atunci, margelele de sticla nu prea mai aveau cautare, pentru ca sticla – care în Antichitate era mai pretioasa ca aurul – a sfarsit prin a ajunge sa fie considerata un surogat lipsit de noblete, ieftin si, nu in ultimul rand, de prost gust. Iar perlele, oricat de scumpe si de frumoase or fi fost, erau toate la fel… De altfel, de cand au aparut perlele de cultura – inventate (daca se poate spune asa) de japonezul Mikimoto – colierele de perle nu numai ca s-au ieftinit, ci s-au si banalizat. Ce e drept, margele se pot face si din alte materiale. In diverse epoci si zone geografice s-au purtat margele facute din lemn, din bronz, din os, din seminte, din fildes sau chiar din colti de urs, cum purtau razboinicii indienii Sioux! Iar in secolul XX, au aparut margelele din plastic, material cat se poate de artificial, care nu rezoneaza cu materia vie. Si, pe deasupra, plasticul (este nu doar banal la culme), rareori face casa buna cu bunul gust!
Dimpotriva, cristalele si pietrele semipretioase au in ele ceva tainic, care atrage…
Nu este deci deloc de mirare ca pietrele semipretioase, datorita culorii si stralucirii lor deosebite, care le confera originalitate, au cunoscut in ultimii ani o revenire spectaculoasa in „inventarul” accesoriilor feminine. Iar faptul ca pot fi prelucrate in orice forma le recomanda pentru orice tip de bijuterie: inele, bratari, pandantive si, nu in ultimul rand, siraguri de margele! Daca sunt alese cu grija si cu gust, acestea pot fi purtatete la orice tinuta. Nu e deci deloc de mirare ca doamnele si domnisoarele care vor sa iasa in evidenta poarta din ce in ce mai des margele semipretioase si prefera bijuteriile hand-made, pentru ca unicatele le ajuta sa-si afirme personalitatea.
A sti ce bijuterii vi se potrivesc cel mai bine este, daca nu o arta in sine, macar un talent.
Acest lucru este valabil in primul rand pentru margele – iar daca vreti margelele semipretioase de calitate, alegeti-le pe cele care vi le ofera E-crystals.com. Sunt margele de toate marimile – cele mai mici au trei milimetri, iar cele mai mari au 12 milimetri – si de toate formele. Veti gasi acolo nu doar margele sferice, ci si cubice, in forma de inimioara sau de opturi, din agat, acvamarin, calcedonie, coral, turmalina, aventurin, din jad, cuart sau ametist. Puteti cumpara (la preturi mai mult decat avantajoase) margele semipretioase in siraguri sau, daca doriti sa fiti creative (ori creativi, pentru ca si domnii pot face bijuterii pentru a le darui femeilor iubite!) le puteti cumpara la bucata pentru a confectiona orice doriti din ele, dupa gustul dumneavoastra: coliere, pandantive, brose, bratari… sau chiar inele!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.