Materiale didactice – table scolare

Tablele scolare clasice – neagra, verde sau alba – sunt facute pentru scrisul cu creta. Atat se poate face pe ele, nimic mai mult. Azi ne-am propus sa vorbim despre diferentele dintre o tabla scolara clasica si o tabla interactiva. Plusurile cu care vine aceasta tabla interactiva in procesul de educatie, daca modifica sau nu intr-un fel activitatea didactica.

Materiale didactice – table scolare

Tabla interactiva reprezinta un ecran alb tactil conectat la un computer/laptop si la un videoproiector. O tabla interactiva, cum sunt cele de la Eduvolt.ro este o unealta moderna ce combina functia de instrument de prezentare vizuala cu cea de solutie interactiva de predare. Experienta de invatare este de neegalat si duce la cresterea semnificativa a concentrarii, receptivitatii si implicarii elevului in timpul orei de curs.

Avantajele oferite de scrierea pe tabla interactiva

• Permite folosirea unei mari varietati de culori. Exista table interactive care permit scrierea atat cu markerul cat si cu degetul.
• Unele table interactive au functia de touch gesture, functie ce permite rotirea, micsorarea su marirea obiectelor de pe tabla prin intermediul unor gesturi simple.

table scolare

• Marimea literelor va fi aleasa in functie de nevoi si preferinte. Cu creta scolara optiunile sunt mult mai limitate.
• Scrisul se sterge cu o deosebita usurinta.

• Tabla interactiva este dotata cu functia smartlink ceea ce inseamna ca permite realizarea de adnotari pe unele aplicatii.
• Inainte de stergerea informatiilor scrise avem posibilitatea de a le salva pentru o folosire ulterioara.
• Indepartarea tuturor reziduurilor care rezulta in mod normal prin folosirea tablei clasice.
• Este foarte usor de folosit, de oricine, indiferent de varsta.
• Dispune de un soft perfect adaptat procesului instructiv educativ.
• Ofera precizie si rezolutie inalta
• Efectul interactiv este excelent, comunicare profesor-elev deosebit de rapida.

tabla scolara triptica

Datorita tablei interactive nu vei mai fi nevoit sa faci fata prafului provocat de creta scolara clasica, scartaitului cretei pe tabla cand elevii isi ating unghiile de tabla.

Tabla interactiva face procesul de invatare mai stimulant, mai ludic si suscita interesul unui numar mai mare de elevi deoarece majoritatea sunt pasionati in zilele noastre de tehnologie. Favorizad participarea activa a elevilor in timpul lectiei, tabla interactiva se dovedeste a fi ideala in invatarea limbilor straine de exemplu. Elevul se concentreaza mai usor, este mai motivat.

Tabla interactiva animeaza atmosfera in timpul orei de predare, indiferent de varsta elevilor sau centrul lor de interes. Chiar daca aceasta tabla a fost initial adresata mediului de afaceri, in ultimii ani a fost adaptata si spatiului scolar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.