Piese auto – de unde le cumparam

De mult timp ne confruntam cu o mare problema, si anume aceea a achizitionarii de piese auto, in special pentru masinile puternice sau masinile mari. Avand in vedere ca un autovehicul este necesar in viata de zi cu zi, ne intereseaza si acest aspect pentru ca de multe ori, din diverse cauze, masina se poate strica. Nu mereu suntem noi de vina, chiar daca e masina noastra si trebuie sa avem grija de ea, dar exista posibilitatea ca altcineva sa ne loveasca masina.

In final, schimbaul pieselor poate sa fie o chestiune destul de importanta si trebuie facuta de un profesionist pentru a nu mai aparea probleme in viitor. De aceea, eu unul prefer sa apelez la un service autorizat si sa cumpar piese originale pentru ca stiu ca investesc un ban in masina, chiar daca mi-ar placea sa platesc mai putin pe o anumita piesa. Sunt constient ca o piesa second-hand sau luata din alta parte poate face mai mult rau decat bine masinii mele si in scurt timp va trebui sa o schimb iar, de aceea eu aleg sa dau un ban in plus pentru calitate.

Piese auto – de unde le cumparam

1. De la reprezentanta

Cu siguranta daca masina dumneavoastra intampina probleme o sa vreti sa o duceti la o reprezentanta sau un service oficial. Oamenii care se ocupa cu reparatul masinii o sa va faca un diagnostica si o sa va anunte ce piese trebuiesc cumparate. Din cate stie se poate sa le cumparati direct de la ei, ceea ce e si recomandat, pentru ca ei stiu exact ce anume este nevoie, unde trebuie sa intre si ce trebuie sa faca pentru ca masina dumneavoastra sa mearga ca inainte. Bineinteles, va costa ceva, dar eu zic ca merita.

piese auto

2. De pe internet

Internetul este o varianta destul de ok, dar trebuie sa aveti grija. Sunt multe siteuri care pretind ca au piese originale si ok ca si calitate, dar dupa ce ajunge piesa la dumneavoastra acasa va dati seama ca nu este chiar ceea ce va doreati. Trebuie sa aveti grija, sa gasiti un site bun. Din fericire pentru mine, eu am gasit o alternativa buna de unde pot sa cumpar orice piesa doresc, chiar si un extractor rulment.

3. Second Hand

Exista foarte multe persoane care dezasambleaza masini si le vand piesele. Este cea mai ieftina alternativa la care m-am putut gandi, dar nu va recomand deloc. Nu aveti nici o garantie ca acea piesa este buna pentru masina dumneavoastra si nu stiti in ce conditii este. Poate piesa a fost pe o masina care a facut sute de mii de kilometrii, deci destul de uzata, asa ca aveti grija ce cumparati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.