Pregateste masina pentru iarna

Nu stiu ce zic cei de la meteo, dar eu cred ca anul acesta o sa avem o iarna foarte grea, si aici ma refer strict la prognoza meteo. In unele orase din Romania deja a inceput sa ninga destul de mult si nu este vorba despre orasele de la munte sau cele din nord, ci chiar de cele unde ar trebui sa fie mai cald. Spre exemplu la mine in oras in Braila a nins doua zi, cu pauza, dar zapada a reusit sa se puna deja cativa centrimetri buni.

Pregateste masina pentru iarna

De aici eu am tras concluzia ca anul acesta trebuie sa ne pregatim masinile mai bine ca niciodata, asa ca am facut acest articol pentru a va oferi cateva sugestii. Multi dintre voi stiti la ce ma refer, altii sunteti si mai pregatiti, dar pentru altii cu siguranta o sa fie de folos.

1. Anvelope de iarna

Probabil cel mai important pas este sa schimati anvelopele de vara cu cele de iarna. Sper ca ati prins ceva reduceri bune de Black Friday la anvelope, asta daca nu aveati deja din anii precedenti. Eu unul am apucat sa imi cumpar anul acesta niste anvelope noi si le-am si montat. Nu mai pierdeti timpul pentru ca nu stiti cand da un viscol afara.

Ulei de masina

2. Lanturile

Un alt lucru bun este sa aveti mereu lanturile in portbagaj. Daca locuiti in orase nordice sau unde chiar a nins deja va recomand sa le puneti de pe acum pentru ca probabil in saptamanile urmatoare vor urma alte ninsori aprige si nu vreti sa fiti prins nepregatiti.

3. Ulei de motor

Al 3-lea punct de pe lista este uleiul de motor. Este bine sa aveti mereu la dumneavoastra si sa il schimbati periodic. De asemenea, ar fi bine sa va duceti si cu masina la service daca ati intampinat alte probleme si poate o sa se uite ei si la ulei de motor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.