Promovarea pe social media – tips & tricks

Facebook, Twitter, Instagram, Google +, retelele sociale sunt nelipsite din peisajul media online. Fac, fara sa ne dam seama, parte din viata noastra. Pe zi ce trece, retelele sociale sunt din ce in ce mai utilizate de oamenii care isi petrec zilnic cateva ore bune pentru a distribui lucruri care mai de care mai interesante, pentru a posta poze sau pentru a afla ce mai fac prietenii lor.

Promovarea pe social media – tips & tricks

Numerosi sunt managerii care au inteles importanta promovarii pe retelele sociale si se folosesc acum de social media, culegand roadele muncii lor. Prezenta unei firme, fie ca este una multinationala sau o afacere mica de familie este obligatorie online. Site-ul de prezentare trebuie sa fie sustinut de un cont Google +, de o pagina de Facebook sau un canal pe YouTube.

facebook business

Prezenta unei firme in social media trebuie realizata in mod profesional pentru a obtine rezultatele scontate. Forma de prezentare, adaugarea de continut, structurarea informatiilor sunt deosebit de importante. Este esential sa fie postat continut de calitate in mod regulat. Dupa cum spuneam la inceputul articolului, utilizatorii de retele sociale distribuie ceea ce lor li se pare interesant, util sau inedit. Prin urmare, ei sunt cei care promoveaza un site daca continutul acestuia li se pare atractiv.

De exemplu, daca o firma se ocupa cu comercializarea de produse cosmetice, publicul tinta al acestei firme sunt femeile. Dupa stabilirea publicului tinta, urmeaza realizarea unui cont pe retelele sociale astfel incat sa poata atrage aceste persoane si sa le ofere din primele minute posibilitatea de a ajunge pe site-ul firmei respective. Urmeaza ca detinatorul site-ului sa posteze in mod regulat continut interesant pentru publicul tinta.

O astfel de firma in acest domeniu, cu experienta de peste 10 ani, este Target Web. Au o gama larga de servicii, printre care si servicii de social media. Daca doriti sa aflati mai multe despre serviciile pe care acestia le ofera in acest domeniu, puteti sa va uitati pe site-ul lor: https://www.targetweb.ro/servicii-social-media/.

De-a lungul celor 10 ani, de cand sunt in acest business, au reusit sa colaboreze cu succes cu diverse brand-uri mari de la noi din tara, dar si cu alti clienti cu un buget redus. In ambele cazuri acestia si-au indeplinit task-ul, acela de a aduce site-urile clientilor pe primele pagini in cautarile Google pentru cuvintele cheie dorite de acestia, sa creeze o prezenta sociala pentru acestia, dar nu numai.

twitter

Trucuri in alegerea cosmeticelor, sfaturi pentru un ten frumos, recomandari in ceea ce priveste machiajul de seara, se va face trimitere pe fiecare materiale in parte postat spre site-ul respectiv. Materialul postat trebuie sa fie util si interesant. Astfel, o femeie le va distribui catre alte 50 de femei din lista sa de prieteni si acestea catre altele si tot asa…Mai tarziu cateva din aceste femei vor deveni cu siguranta clientele site-ului.

Avantajul de necontestat al social media este dat de audienta gata targetata. Social media devine un instrument eficient de promovare daca ai o strategie bine pusa la punct. Ideal ar fi ca un site sa fie activ pe mai multe retele sociale – Facebook, Twitter, Google + sau Instagram. Fiecare retea sociala dispune de un potential aparte si ofera oportunitati diverse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.