Reguli pentru igiena dentara – evita plomba de masea

Igiena dentara este esentiala pentru pentru o buna sanatate dentara si nu ar trebui niciodata neglijata. Este cea care te ajuta sa te bucuri de cel mai frumos zambet, dar si sa eviti respiratia neplacuta, protejand deci sanatatea buco-dentara. Igiena dentara perfecta se obtine tinand cont de cateva reguli de aur si de o vizita regulata la medicul dentist.

Evita zaharul, tigarile, alcoolul si cafeaua. O buna igiena dentara si dinti cat mai albi se obtin daca nu consumi prea mult zahar, daca nu fumezi si daca nu exagerezi cu alcoolul sau cafeaua. Zaharul ataca dintii si aceste produse pot fragiliza dantura, ingalbenind si distrugand smaltul dentar.

Reguli pentru igiena dentara – evita plomba de masea

Spala-te pe dinti cu o frecventa regulata. Dupa cum bine stii, deja, este foarte important sa te speli pe dinti cat mai des. Dar acest lucru nu se poat face oricum sau oricand.

Trebuie deci sa te speli pe dinti dupa fiecare masa. In mod ideal, a trebui sa te speli pe dinti dupa mesele principale, dimineata, la pranz si seara. Daca te vei spala pe dinti exact dupa ce ai mancat, tartrul nu va mai avea timp sa se fixeze pe dinti.

Dupa spalatul pe dinti, este foarte important sa speli foarte bine si periuta de dinti. Trebuie sa o dezinfectezi cat mai des, mai ales daca o scapi din greseala pe jos.

dentist

Durata fiecarui spalat este la fel de importanta. Pentru a fi eficient, spalatul pe dinti ar trebui sa dureze macar 2 minute consecutive. In mod ideal, 3 minute. In acelasi timp, ar trebui sa te concentrezi asupra gingiilor si asupra bazei dintilor. Cel mai adesea, la baza dintilor sau la contactul cu gingiile se aduna resturile de mancare si tartrul. Ar trebui deci sa te focalizezi asupra acestei zone.

Nu uita de ata dentara. Este destul de dificil sa ajungi la spatiile mai mici dintre dinti. Chiar daca ai cea mai bune tehnica de spalat pe dinti. Din acest motiv se recomanda sa folosesti ata dentara macar o data pe zi.

Ata dentara este deci primordiala pentru o buna igiena denatar, perfecta chiar.

Du-te la medicul dentist in mod regulat, nu doar daca ai nevoie de o plomba masea. Te vei asigura astfel din cand in cand, de faptul ca totul este in ordine, ca nu ai carii si ca zambetul tau perfect nu are de suferit.

De asemenea, trebuie sa te asiguri de faptul ca flora intestinala este in prefect echilibru, dar si de faptul ca echlibrul acido-bazic este in ordine. Asta deoarece o saliva acida va avea un efect distructiva asupra dintilor. Iar spalatul pe dinti, chiar daca se face atunci cand trebuie si cum trebuie, nu va avea niciun efect. Echiibrul florei nu va permite formarea de micoze, gingivite sau carii.

O buna igiena denatra se invata si se reinvata de-a lungul intregii vieti. Deci nu ezita si cere sfatul medicului stomatolog cu privire la tehnicile si metodele care te pot ajuta sa ai o dantura in perfecta stare de sanatate.

Pentru a ii contacta pe cei de la Prolident, poate pentru o eventuala programare, puteti folosi urmatoarele detalii sau sa le scrieti pe Facebook.

Adresa: Str. Memorandumului, nr. 8; Cluj-Napoca, Cluj, Romania

Program: L-V: 8-19 | S: 9-13 | D: Inchis

Telefon: +40 741 215 513 | +40-264-542-446

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.