The Fault in Our Stars – un film dramatic

The Fault in Our Stars reprezinta adaptarea unui roman pentru adolescenti. Temele evocate – boala si moartea – sunt contrabalansate de tema iubirii. Hazel Grace si Gus sunt doi adolescenti speciali, neobisnuiti, care se iubesc enorm si decid sa desconsidere orice tine de conventii. Pana si relatia lor de iubire este una neconventionala dat fiind faptul ca s-au intalnit si s-au indragostit in cadrul unui grup de sustinere pentru bolnavii de cancer. O poveste de dragoste nebuna, amuzanta si plina de viata.

The Fault in Our Stars – un film dramatic

Hazel Grace trecea printr-o perioada de depresie crunta inainte sa il intalneasca pe Augustus. O depresie cauzata de boala nemiloasa de care sufera la o varsta atat de frageda: o forma incurabila de cancer. Pentru Hazel, viata nu mai este importanta, stie ca nu mai are foarte mult timp la dispozitie. Isi continua studiile, insa de acasa. Citeste o singura carte si participa la reuniunile grupului de sustinere doar pentru a le face parintilor sai pe plac. Cand Gus ia cuvantul pentru a declara ca isi doreste o viata neobisnuita, Hazel, tacuta pana in acel moment, ii spune lui Gus ca este gresit sa creada ca va avea un destin remarcabil. Intalnirea lor, dragostea lor, felul in care lupta impotriva bolii care a pus stapanire pe trupurile lor, lupta pentru viata, le va oferi celor doi tineri acel destin remarcabil.

The Fault in Our Stars

Hazel poate sa respire doar cu ajutorul unei masti de oxigen care o insoteste peste tot. Boala si moartea sunt omniprezente pe tot parcursul filmului. Ceea ce o terorizeaza pe Hazel este gandul ca ii va lasa singuri pe cei dragi. Isi poate oferi dragostea pe deplin stiind ca urmeaza sa paraseasca mult prea timpuriu aceasta lume? Durerea si suferinta lasa locul abnegatiei. Insa, in cele din urma Hazel va invata sa iubeasca total cu ajutorul lui Gus.

Lectia pe care o invatam din acest film este urmatoarea: dragostea este mai puternica decat moartea iar acesti doi adolescenti ne fac sa privim viata cu alti ochi, sa o pretuim mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.