The Theory of Everything, un film despre Stephen Hawking

1963, Anglia. Stephen, un student eminent la Universitatea Cambridge, specialitatea Cosmologie isi doreste sa dea un raspuns simplu si eficient misterului creerii Universului. I se deschid noi orizonturi cand se indragosteste de o studenta la arta, Jane Wilde. La scurt timp, tanarul primeste un diagnostic teribil: o distrofie neuromusculara ii ataca membrele, motricitatea si elocutiunea si il va ucide in maxim doi ani. Datorita unei iubiri nemarginite, datorita curajului lui Jane cu care se casatoreste, Stephen decide sa lupta impotriva acestei boli nemiloase.

The Theory of Everything, un film despre Stephen Hawking

Este de ajuns un destin extraordinar pentru a face un film de exceptie? Aceasta este intrebarea pe care si-o pune acest film care isi doreste sa spuna o poveste minunata si feerica in acelasi timp. Stephen este un cosmologist convins de faptul ca daca Universul are un inceput cu siguranta are si un sfarsit. Timpul este singurul lucru care il obsedeaza pana cand acesta devine o cautare neincentata. Este informat ca o boala i-a atacat organismul si ca timpul lui este de acum inainte limitat, maxim doi ani. Cel mai grav lucru este urmatorul: chiar daca corpul sau se va degrada incetul cu incetul, spiritul sau va ramane intact. Pe scurt, va fi pe deplin constient de caderea sa. Insa, iubirea adevarata va triumfa, va fi mai puternica decat boala. Cei doi au avut trei copii impreuna.

theory of everything

Din aceasta poveste fascinanta dar adevarata – Stephen Hawking este unul din cei mai mari oameni de stiinta ai epocii, ajungand la varsta de 72 de ani in ciuda bolii – James Marsh a reusit sa faca un film exemplar. Un film ce reda viata lui Hawking cu suisurile si coborasurile sale. In ciuda bolii, i-a ramas intact lucrul cel mai imporatant pentru orice om de stiinta: creierul. Acest film iti va schimba cu siguranta ideile despre cum ar trebui traita viata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.