Yahoo a semnat cu Mozilla pentru cautari

Yahoo a semnat cu Mozilla un contract prin care noul serviciu de cautare implicita al browserului va fi cel de la Yahoo. Dupa un parteneriat cu Google de 10 ani se pare ca relatiile nu mai sunt la fel de bune si s-au decis sa renunte la parteneriat. Mozilla nu a stat mult pe ganduri si a semnat cu Yahoo! ceea ce inseamna ca lupta incepe sa devina interesanta. Un alt lucru care mi-a placut a fost faptul ca Matt Cutts a dat share pe contul sau oficial de Twitter la aceasta stire, in semn de fair-play.

Yahoo a semnat cu Mozilla pentru cautari

Nu stiu de ce s-a intamplat aceasta ruptura, dar pot sa presupun ca Mozilla incearca sa castige cat mai mult teren ca si browser in fata lui Google Chrome si aceasta rivalitate s-a extins si la acest nivel. Cu aceasta miscare pot spune ca Yahoo a mai crescut in procentaje dar tot nu se apropie de Google. La fel si Bing care, dupa parerea mea, este la o distanta mult prea mare ca sa conteze. Bineinteles ca acest lucru este bun si pentru ei avand in vedere ca este un pas important in lupta contra lui Google care detinea si inca detine monopolul.

Mozilla Firefox

Din cate am vazut se pare ca cei de la Mozilla lucreaza din greu la browserul lor si ca incepe si acesta sa castige foarte mult teren de la Google Chrome, chiar lucrand si imbunatatind mult viteza browserului dar si introducerea unor tool-uri foarte interesante pentru developeri, lucru care va atrage in tabara Firefox destul de multi utilizatori. Eu personal nu folosesc Yahoo search si aceasta miscare probabil nu ma va impinge sa folosesc mia mult Mozilla Firefox decat Google Chrome, dar cu siguranta exista persoane care sunt fericite de aceasta tranzactie si care folosesc mai mult Yahoo decat Google search.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.